lauantai 23. huhtikuuta 2016

330# Hingunniemen estekisat

Moikka!
Viime viikon keskiviikkona ( 20.4) oli Hinkulassa estekisat. Alkuun oli tarkoitus mennä vain koulun hevosella, mutta onneksi saatiin kyyti, ja myös Samppa mukaan!  Ja pakko myöntää, ei kaduta yhtään että lähdettiin! Voisin tähän väliin hieman esitellä sitä toista ratsua, elikkä Ninnua!
(c) Alisa Tikkanen

Ninnun oikea nimi on Nila II ja se on nuorempana kisannut ainakin 110cm  luokkia, mutta nyt hieman huonommassa kunnossa, ja on Hinkulassa ihan uusi kapine. Ninnu on jo 17 vuotias, joten ei kisahommat ihan uusia juttuja ole! Ninnu on aika sähäkkä kapine, ja välillä jarrupuoli on hiukan hukassa, mutta eihän se meitä haittaa! ;) Kisat oli mun kolmas kerta Ninnun selässä, ja voin sanoa suoraan, että ensimmäisen kerran kun menin Ninnulla, niin vihasin sitä! En tykännyt yhtään, ja voi johtua siitä etten sillä tunnilla kerennyt saamaan sitä avuille, ja silloinkin,hypättiin. Toisenkin kerran kun menin sillä, niin hypättiin, mutta ihastuin sillä kerralla Ninnuun, ja samantien varasin sen opelta kisoihin, että menen sillä siellä. Ja onneksi varasinkin, on se vaan niin kiva! <3
Tämä ja seuraava c) Jone Puoskari


Mentiin siis Ninnun kanssa ekana luokkana 80cm. Menin verkkaamaan tosi aikaisin, vaikka lähdettiin ihan lopussa, sillä Emilia meni Sampalla 80cm, niin neuvoin sitä siinä samalla. Ninnu oli verkassa yllättävän hyvä, ja tuli ihan sileälläkin mukavasti avuille, ja vaikka hypyt olikin vähän laukomista niin ei se mitään, fiilis oli silti ihan hyvä! Maneesissa sai ottaa yhden verkkahypyn, joka tuli tosi hyvin. Ninnu oli kivasti avuilla ja aloitettiinkin sitten rata ihan positiivisillä fiiliksillä.
Rata oli tosi hyvä, ja ykkösvaiheessa Ninnu oli mukavan rauhallinen, ja kakkosvaiheeseen syttyi siten, että oli kuitenkin avuilla ja kääntyi juuri niin pienesti kuin halusin. Radasta ei vauhtia ainakaan puuttunut, ja ykkössija sieltä napsahti!
90cm varten en verkannut juuri ollenkaan, vain pari hyppyä okserille ja pystylle, ja sillä olinkin valmis lähtemään.
Ninnu oli aika väsynyt jo, joten en radalta odottanut ihmeitä. Maneesissa verkkahypylle tuli hieman töks hyppy, ja se varmaan johtui siitä että jännitin ite aika paljon. Rata lähti kuitenkin ihan hyvin, mutta vasta nelosesteen jälkeen, rentouduin niin paljon että rata alkoi sujumaan. Ennen sitä olin itse ihan jännittynyt, vaikka ei sinäänsä jännittänyt rata mutta silti. Rata oli muuten tosi hyvä, mutta vikalle sarjalle hevonen oli niin väsynyt ja tuntui siltä, että voisi jopa lopettaa radan siihen, mutta hienosti pinnisteli, mutta harmillisesti b-osa tuli maahan, mutta koska puhtaita ratoja ei tullut ja mentiin suht reippaasti, niin kakkossija! Hienosti Ninnuli!

Nämä kolme (c) Maiju TikkaSitten Samppa. Sampalle otin 90cm verkkaan vain kaksi hyppyä sillä noh, en olisi kerennyt enempää. Kerkesin nimittäin ottaa ne hypyt, sitten käytiin hakemassa Sampan kanssa Ninnun palkinto 80cm, mentiin kentälle, ja sitten sanottiinkin että meidän pitäisi olla jo radalla. Maneesissa saatiin vielä se verkkahyppy, ja onneksi ei ollut hyppy-yritys, vaan hyppy, sillä ekalla yrityksellä tuli kielto. Se oli kyllä täysin oma moka, suoraan sanottuna pysäytin sen siihen. Onneksi toinen hyppy oli parempi, ja päästiin puhtaasti yli, niin oli hyvä fiilis lähteä radalle.
Rata lähti alusta asti aika tasaisesti, ja vaikka Samppa on toisaalta niin erilainen kuin Ninnu, niin se kuitenkaan ollut niin erilainen, että olisin ollut selässä ihan sekaisin, niin tuli hyviä hyppyjä. Harmi ettei itse radasta ollut mitään kuvia...  Kuitenkin, rata oli tosi hyvä, ja kakkosvaiheessa pistettiin parastamme, ja vauhti oli aika kovaa, ja käännökset niin pieniä kuin vanhoina hyvinä aikoina.. ;) Mutta koska rata oli niin hyvä, aloin hieman ylpistyä liikaa, ja sitten Jumala, tai ainakin Samppa, kolautti minut maanpinnalle. Tai ei nyt minua, vaan puomin siltä viimeiseltä sarjalta. Hittolainen!
Vauhti oli kyllä huima, sillä silti sijoituttiin, ja ei vaijn sijoituttu, vaan voitettiin! Vitsi että oli kyllä hyvä fiilis! 3-rataa ja 3-ruusuketta. Ja vielä 2 ykkössijaa! Hienot vanhat akat! ;) <3
Ulkoa otetut kuvat  (C) Alisa Tikkanen


(c) Maiju Tikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti