sunnuntai 10. tammikuuta 2016

305# Reissailua osa 2

Samalla reissulla oltiin tosiaan Sampankin kanssa, ja Sampan kanssa treeneistä ei hirveästi saatu materiaaleja, muuta kuin nämä oheiset videot ja muutamat erittäin hyvä laatuiset screenshotit.
Saatiin Outi Tuorilainen pitämään meille estetreeniä, ja kaveri tuli kuvaamaan videoita minun puhelimella.
Pakkasasteita oli mukavat -21, joten sovittiin jo etukäteen, että pidetään aika lyhyt treeni, eikä esteitä ihan Sampan maksimiin, eli pidettiin isoimmat n. 90cm.
Samppa oli taas alusta asti ylläripylläri kuuma. Jo ennen kun päästiin hyppäämään, alkuverkoissa kun  tehtiin laukanvaihtoja ponilta lennähti joko perse, tai se rupesi pomppimaan etuset ilmaan. Ja kuten videoilta näkee, tuollaista se meininki oikeastaan olikin.. :D


Aloitettiin esteverkka vain tulemalla ristikolle laukassa ympyrällä. Muutama kerta molempiin suuntiin, ja poni edelleen ihan yhtä kuumana. Ei kyllä uskoisi, että mummeli jo 21... Korotettiin ristikko pystyksi, ja sama homma siihen. Alkoi poni pikkuisen rauhoittua, mutta vieläkin välillä lähti etuset vähän omille teilleen.
Sitten pari kertaa okseri, johon lähestymiset olivat ihan hirveitä. Poni vain pomppi ja pomppi ja pomppi... Noh, yli päästiin ja sitten otettiin pikkupätkä, suunnanvaihto pysty. josta okseri ja pysty-
okseri linja. Taisi olla 7-8 askelta. 

Sitten otettiin pari kertaa sama homma mutta lisättiin loppuun sarja jolta okserille. Se meni jo paljon paremmin, vaikka vieläkin tosi kuuma, ja suurin osa matkasta kului takajaloilla. 
Sen jälkeen aloitettiin radan tekeminen. Ekalla kerralla rata oli noin. 70cm, eli tosiaan ihan pientä. Eka rata oli ihan ok. Ei ollut mitenkään pahantuntuinen, ja noh, sen näkeekin tuosta videolta. Sitten korotettiin esteitä ja uusiks. Vika rata oli korkeudeltaan noin 80-90cm. Se rata oli omasta mielestä tosi sujuva, ja selkään hyväntuntuinen. Vika linja tuli hieman oikaisemalla joten otettiin se uusiksi, ja silloin tulikin tosi hyvin! 

Valkan jälkeen fiilis oli molemmilla hyvä, tuntui että mikään ei estäisi, ja vaikka esteet olivatkin pieniä niin silti oltiin saatu oikein hyviä hyppyjä, ja näillä eväillä mukava jatkaa. Onhan se toki tosi erilaista aina vaihtaa Rebekan selästä Sampan selkään, niin sen takia alkuun vähän hakemista, ja esteille en pääse ihan täysin mukaan kun hyppy niin erilainen. Mutta silti, hyvä kun kaksi täysin erilaista rakettia opettamassa ;)  

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti