keskiviikko 6. elokuuta 2014

200# Estevalmennus

Heeii!
Minulla oli tuossa eilen estevalmennus Purolassa.Yllättäen en mennytkään Sampalla tai Rebekalla.

Ratsuna oli tällä kertaa Justus !
Justus tosiaan ei ole mikään kokenut hyppääjä, ja minä lähdinkin valmennukseen niillä mielin, että jos pysyisin vain kyydissä ja päästäisiin jotain pikkusia hyppelemään. Ja itsehän olen hypännyt Justuksella aiemmin about kolme kertaa?
Alussa tehtiin kahta pikkupystyä täyskaarroilla. Ekoissa hypyissä kaikki oli täyttä hakemista. Tultiin joko ihan liian pohjaan tai sitten jäätiin muuten  vaan ihan outoon loikkaan. Kun ne rupesivat sujumaan, alkoi heppakin tuntua jo ihan innokkaalle.
Tämä on varmaan yksi niistä boing loikista


Laatuja teillekkin näin btw.
 Sen jälkeen ruvettiin tulemaan radan pätkää. Eli Ruotsalainen pysty ja suhteutettu. Esteet oli noin 80 cm (?). Ekan kerran kun tultiin suhteutetulle, niin molemamt hypyt meni ihan perseelleen. Ekaan tultiin pohjaan ja tokalle meni tiukille että edes osuttiin, koska kuski heilui kyydissä vaikka miten.


Tultiin vielä toisen kerran samalla tavalla. Sen jälkeen lisättiin loppuun vielä sarja, ja esteet alkoivat olemaan noin 90cm, jotkut isompia.
Valmentaja käski ruveta tekemään suhteutettuun 7 askelta, ja se sujuikin yllättävän hyvin, ja Justus kuunteli tosi mukavasti.
Sitä tehtiin muutaman kerran, ja loppuun tultiin muuten sama homma, mutta suhteutettuun se normaalit 6 askelta. Justusta alkoikin jo silloin väsyttämään, ja yritti hiukan luistaa pois töistä ja mennä sarjan okserista ohi, mutta kun pikkusen käytti oikeeta pohjetta, niin osuttiin esteelle, vaikkei mikään superloikka tullutkaan. Se okseri olikin 105cm, ja huuui eka kerta Justuksen kanssa rataesteitä ja niin isoa ! :o
Superjustus:)
//smallukka

2 kommenttia:

  1. Sulla on aivan ihana blogi ja asenne elämään! Kirjotat omaperäisesti ja ymmärrettävästi, jokaisen postauksen on jaksanu lukee ja aina odottaa innolla uutta :) ja oot hirveen hyvä ratsastaja, paljon onnea kisa kentille!

    VastaaPoista