sunnuntai 28. elokuuta 2016

340# Ypäjän kisaviikko 2016

Joo, vähän jäänyt tää postailu toissijaiseksi, mutta ehkä mä saan vähän sen anteeksi sillä että mulla on hitosti heppoja ja sen lisäksi lukio...  
Nyt lupaan edes vähän parantaa tapoja, kirjoitan vaikka ennakkoon postaukset ja käyn julkaisemassa niitä aina kun ehdin.


Joten nyt palataan Ypäjän kisaviikkoon, minne lähdettiin meiltä kokoonpanolla mummoponi ja Rebeka! Lähdettiin perjantaina 8.7 ajelemaan silloin kohti Ypäjää aamusta heti, kävin molemmat ennen lähtöä jumppaamassa eteenalas, ettei tarvinnut rankan matkan jälkeen lähteä vielä vieraassa, tai noh molemmat kyllä oli käynyt siellä aiemminkin ( Samppa entisillä omistajilla eli ikuisuus sitten ja Rebeka junnumiitissä), paikassa vielä ratsastamaan.
Käytiin kyllä siinä illalla kävelyttämässä tyttöjä noin 25-30min, ja sitten jätettiinkin ne yöpuulle.

Seuraavana aamuna oltiinkin   jo kahdeksan jälkeen tallilla ja poni letitettävänä ja innokkaat hoitajat laittamassa sitä valmiina, kun ratsastaja lähti kisapaikalle edeltä katsomaan rataa ja alkuosan ratsastuksia.
Kun poni oli kisapaikalla niin rupesin aika nopeasti tekemään sileän verkkaa että Samppa olis hyvin avuilla, ja vetreä. Esteverkkaan mentiin siten, että en oikeasti kerkeäisi hyppäämään liikaa, joten otettiin siis yks hyppy ristikolle, pari pystylle ( yksi pienempi ja kaks kisakorkeudessa) ja sitten hyppy okserille, ja siinä se. Lähdettiin pyörimään hiekkakentälle siihen nurmen viereen vielä kun odoteltiin, ja siinä tehtiin hieman laukassa väistöjä ja vaihtoja. Siinä vaiheessa alkoi tulemaan jo kisafiilis kunnolla pintaan, ponilla kilisi hieman päässä kun oli hirmuinnoissaan ja kuski alkoi päästä tekemisen makuun.
Radalle lähdettiin aika hyvillä mielillä, kunhan vaan hauskaa pitämään vanhojen aikojen kunniaksi!Rata meni puhtaasti, ja tosi hienosti! Siis vannon, niin kivaa mulla ei ole ollut hevosen selässä varmaan vuosiin. Yhdessä vaiheessa rupesin nauramaankin ihan ääneen kun Samppa vain pomppi kun se ei saanut vaihdettua laukkaa, ja Samppa oli niin onnellisena menossa mukana. Pitäisi aina muistaa ettei saa kilpailla liian tosissaan, ainakaan mulle siitä ei seuraa mitään hyvää!
Samppa tosiaan  otti ja näytti 44 nuoremmalle hevoselle että miten sitä mennään, eli sijoituttiin kolmansiksi! Aikaa en hirveästi ratsastanut mutta ei sillä mulle ollut merkitystä, ihan sama olisiko me sijotuttu tai ei, se oli hauskaa, ja me molemmat oltiin niin onnellisia!

Huonosta laadusta huolimatta, lempparikuva koska tämä fiilis <3

Samppa hoidettiin talliin ja käytiin touhuamassa muuta ja sitten olikin aika laittaa Rebeka miniderbyn karsintaa varten. Lähdettiin suht alussa niin ratsastin Rebekan kisapaikalle ja tein sileän verkan, jonka jälkeen annoin hepan hoitajille jotka ihanina taluttelivat sitä sillä välin kun lähdin tutustumaan rataan. Rata ei ollut mikään erikoisen vaikea, ja ajattelin tosiaan ottaa ihan rauhassa se kanssa.
Otettiin lyhyt ja ytimekäs verkka, ja sitten vain käveltiin ja nollattiin tilannetta. R oli verkassa aika hyvä, ja lähdin radalle silti aika jännittyneenä. Rata alkoi ihan semi hyvin, Rebeka oli tosi hyvä ja toimi tosi kivasti, mutta ykkösvaiheen vikalla sähläsin jotain vaikka oli hyvä paikka tulossa ja sain vetäistyä ponin pohjaan ja siitä puomi... Noh, ei sille mitään voinut ja sitten vika puhtaasti, eli yhdellä puomilla maaliin. Tosi hieno oli heppa, itseäni närkästytti sillä se olisi ollut  varmasti puhdas rata jos en olisi hätäillyt.Rebekan kanssa mentiin samana päivänä myös 120cm, mutta siitä en suoraan sanottuna tahdo kirjoittaa. Se rata oli molemmilta ihan kauheata, kumpikaan ei ole ikinä ollut niin huonosti, ja tuli ihan turhia puomeja sen takia. Kaduttaa etten perunut sitä, koska sen jälkeen tuntunut kaikki olevan laskukiitoa... Mentiin toki myös sunnuntaina Miniderbyn finaali, mutta sekin oli aivan järkyttävää minun osalta kun heppa yritti parhaansa mukaan pelastella, mutta ei siihen pitkällä radalla koko aikaa pystynyt.. Kirjoittaa ei niistä huvita, vieläkään vaikka karvasta tappiota nieleskelty on yli kuukausi, mutta kuvia laitan pari!Sunnuntainakin startattiin Sampan kanssa 90cm, jonka jälkeen kadutti etten jälki-ilmottautunut metriin, sillä poni oli aivan liekeissä!
Tehtiin verkka aika samalla tapaa, ja radalle samalla fiiliksellä, nyt hieman kilpailuhenkisempänä edellisen päivän tuloksesta innoissaan! Rata meillä meni tosi hyvin, ja reippaasti ( aika olisi riittänyt 2. sijaan) mutta viimeisen esteen takana ( maalilinjalla) seisoi odottava ratsukko, joten jouduttiin vaihtamaan pari askelta ennen hyppyä sitä linjaa millä oltiin tulossa... Siitä sitten poni hämmentyi ja tuli puomi, mutta sille ei voinut mitään, ja hyvillä mielin sekin rata meni!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti