tiistai 18. maaliskuuta 2014

171# ERIKOISPOSTAUS -Kaikki tallillamme olleet hevoset

Eli erikoispostaus kaikista omista hevosista, mitä meillä tallilla on ollut. Pahoittelen, että kaikista ei ole kuvia !

Amoriina
Tästä ponista minun on huono kertoa, sillä en silloin ollut edes syntynyt, kun tämä poni meillä oli ...
Mutta kuvia olen nähnyt, ja se oli kimo pikkuponi, joka oli veljellä ja siskollani jo ennen Siskaa, eli ilmeisesti vuonna 1996. Oli myyty, koska oli ollut liian äkäinen meille. Nykyisin uskoakseni jo kuollut.

Rooli
Oli meillä muutama vuosi Amoriinan lähdön jälkeen, ja tästä ei suurempia muistikuvia ole. Oli tosi kiltti, ja minäkin taisin joskus selässä käydä, mutta niin pienenä en ratsastellut. Oli kai n. 155cm korkea eestinhevonen. Myytiin kai liian suurenkokonsa vuoksi (?!), ja kuoli jokunen vuosi sitten.

Nogger " Nakki"
Minun ensimmäinen poni:3 Oli rautias Russ-ruuna, ja kai toiminut nuorena vähän aikaa ravurina, muttei kovin hyvänä sellaisena. Tosi kiltti hoitaa, ja täydellinen ensiponi. Säkää oli n. 130cm. Ratsastaessa paha tapa vetäistä pää alas laukassa, ja aika usein sieltä lennettiinkin.. Oli minulla vajaan vuoden vuonna 2007, ja  kisasin sillä parit kisat, ihan pikku luokkia.
Asuu uskoakseni vieläkin Tampereella, jonne myytiin opetusponiksi !:)
Marquise " Masi "
Masi oli meidän "länkkäriheppa". Täplikäs, n. 155cm korkea ruuna, joka oli superkiltti. Ratsastin sillä joitakin kertoja, ja tykkäsin ihan sairaan paljon !:) Kuvia en tähän hätään löytänyt, mutta laitan linkin sukupostiin, josta kuvia löytyy ! Asuu nykyisin uskoakseni jossain pohjoisessa, tarkkaa tietoa ei ole !
Masin sukuposti

Pagan Star "Pekoni"
Pekoni oli meillä noin vuoden (?) ja tuli meille, kun Maara myytiin pois meiltä niin siihen vaihdossa. Pekoni oli Englantilainen täysiverinen, iso, muistaakseni aika kuuma esteillä mutta hoitaessa ja koulua mentäessä tosi kiltti ! Itse vaikka olinkin ihan  pikkuinen, niin Pekonilla aika paljon ratsastelin, ja varsinkin hoidin aika paljon, kun siitä sen verran tykkäsin !:) Saara kisasi ainakin 110cm asti sillä, ja sijoituksiakin taisi aika paljon tulla. Pekonikin on hengissä, ja asuu kai jossain etelä-suomessa  ! Pekonistakaan kuvaa en nyt nopeaksi löytänyt, jostinten linkkaan tähänkin sukupo. Pekonin sukuposti ( Ja kuten huomaatte, Saara kisasi myös kenttää ! )

Pop Diiva " Suokki"
Tästä hepasta mulla onkin paaljon hyviä muistoja ! :) Hirveämmin en ratsastellut alkuun, mutta kun Saaralta murtui käsi, niin Suokki siirtyi hetkeksi Rusinan ohella minun vastuulle. Kisasin Suokilla ainakin yhdet kisat, ja luokka taisi olla 70cm. Hypätessä oli hiukan raskas, ja pikkusallukka könähti aina esteen jälkeen kaulalle ja sukelsi paksuun harjaan... Mutta oli tosi kiltti, ja tuli Saaralle projektina, ja nykyisin kisahevosena jossain päin Etelä- Suomea. ... Oli meillä samaan aikaan Pekonin kanssa.

Vasco da Gama " Vili "
Oijj kuinka ihana muistella Viliä:3 Vili on sellainen ihana 140 (?)cm korkea poni !:) Oli "hieman" laiska ja tykkäsi hypätä tosi paljon, ja kisasin silläkin 70cm asti tässä Iisalmen lähellä seuratasolla. :-) Rakastuin tähän poniin.. :D Oli meillä tosi vähän aikaa, ja en muista edes miksi se tuli meille. Nykyistä asuin kuntaa/paikkaa en muista, mutta Youtubessa on siitä videoita, kuhan vain nyt muistaisi sen nimen.. Väiski nimellä kai kulkee nykyään. Vilinkin kuvat on hukkunut jonnekkin joten sukuposti... :D  Vilin sukuposti

Trixi III 
Trixi oli sellainen 130cm korkea kimoponi, jolla oli iso pää, paksu kaula ja iha kauheen lyhyt kaula ! Äiti osti sen käymättä katsomassa, ja meille sanottiin että se on 145cm korkea, mutta olikin niin pieni, ettei äiti sillä voinut ratsastaa, joten oli hetken minulla vuonna 2009. Ihan hirveän kiltti, ja tuli meille vielä silloin, kun mun jalka oli kipsissä ja en voinut ratsastaa, joten Anna hoisi ja ratsasti ilman satulaa, kun alkuun ei saatu sille edes satulaa... Kisasin 70cm luokkia aika paljon, ja tunneilla tuli aina vähän ongelmia mutta oli ihan sairaan ihana poni ! Sillä oli tosi ihana käydä maastossa, vaikka hävittiinkin aina Saaralle ja sen isoille hepoille.. :( :DDD On nykyisin jollakin pikkutytöllä, ainakin luullakseni... Ei havaintoakaan missä...

Kotirinteen Castanja " Kassu, Kasperi "
Ruunikko new forest ruuna, joka kiusas minua ihan aina ! Tallissa koko ajan tönimässä johonkin suuntaa, ja ainakun suutuin sille nii huusin täysillä että KASPERIIII. Peekele ku ei totellu mua XD  Oli silti aivan ihana, ja kisasin sillä koulua, koska esteillä en pysyny kyydissä.  Ei ollu mikään mun suosikki just sen takia ku lensin sieltä melkein kokoajan ja sit se töni mua :( Oli tosi kiva kyllä koulua ratsastaa. :D Kasperin kuvat on hukkunu jonnekkin, joten taas kerran sukuposti. Ja kasperi kai jossain kokkolassa asuu.( Kasperin sukuposti

Kandava " Mandi" 
Mandi oli meillä hieman useamman vuoden, ja se olikin yksi minun suosikeista ! 175cm korkea lutunen heppa. Ei tehnyt kärpäsellekkään pahaa. En ratsastanut kovin paljoa, muutaman kerran  maastossa ja ehkä kerran kentällä, mutta ää oli aivan sairaan kiva heppa ! <3 Muutti muutama vuosi sitten ouluun, ja jouduttiin lopettamaan jalkavamman vuoksi viime tai sitä edellisenä vuonna..
Kuvassa minä huiman isona ratsastajana istun "pikku"-Mandin selässä :')

Ruts II " Rusina"
Mitäs minä Rusinasta kertoisin kun tänne aika paljon olen tainnut siitä jo mainita.. Toinen virallisesti ihan minun poni, joka oli aivan mahtavan ihana,150cm korkea ruuna. Totteli kotioloissa täydellisesti, ja huippuponi joka oloissa, paitsi kisoissa, jota sen hermot ei kestänyt ja poni sekosi. Oli minulla vajaat 4 vuotta, ja pari talvea ylläpidossa eripaikoissa. Myytiin Maaningalle tuntikäyttöön, jossa vieläkin on.  Ja Rusinalla tosiaan kisasin muutamat kisat ihan hyvillä sijoituksilla, tosin pukkilaukalla mutta noo..Villulan Ecco "Esko"
Meidän pikkueskoponi:3 Saara koulutti Eskon ihan kokonaan alusta asti, ja Eskosta tulikin tosiaan huippuhyvä poni ! Kisasi viime kesänä 95cm luokkaa Kuopiossa, ja Saara taisi kisata HeA'takin ponin ollessa meillä ! Tykkäsin tosi paljon, ja asuu nykyään siis Turun lähettyvillä. Minä en eskolla kisannut, mutta muuten vain kyllä ratsastelin.Larkhill's Roma " Rooma "
Rooma oli meidän pikkuori:3 Se oli tosi kiltti, ja ei tehnyt pahaa kenellekkään ! Ratsastin tosi paljon, mutta oli vielä vähän projekti, niin en saanut kisata.  Saara saattoi laitumella nousta vaan kyytiin ilman varusteita, eikä poni välittänyt mitään. Vähänniinkuin nykyisin meillä on Peppi ! :) Muutti meiltä Kirkkonummelle, josta nyt vasta myytiin. Se Oonan ponit-blogissa oli pari kertaa juttua siitä ( oliko se ees oona...)Herra Hidalgo
Hidalgo ei meillä kauaa ollut, ja sekin oli täysin keskeneräinen tapaus, jonka äiti ja iskä ostivat itselleen. Jonkin verran he  itse ratsastelivat, mutta minä sillä en mennyt kuin kerran ja en tykännyt yhtään. Myytiin sitten pois meiltä, ja vaihdossa tuli Maara takaisin. Asuu kai vieläkin Kuopiossa.


Seareef's Cissy "Sissi"
Sissi oli siis meillä jonkun aikaa, sellainen 165cm korkea puoliveri-tamma. Oli aivan ihana, ja sillä itse en kisannut. Rakastuin tähän heppaan heti kun se tuli meille, ja ratsastin aikapaljon. Myytiin Saaran hetkellisen muuton vuoksi, ja asuu edelleen tuntikäytössä Oulussa. 

Sissi on suoraansanottuna ikuisesti paras poni, josta olen kirjoittanut novellin mm. Pennygirlin lehteen.¨
Sheila II "Nysä"
Meidän kaljuponi, jolla kisasin joku vuosi sitten !:-) Oli tosi kiltti, ja ihan super raketti poni. Pystyi tekemään melkein mitä vain selässä ja poni ei suuttunut ! Asuu nykyisin jossakin pohjoisemmassa jollain pikkutytöllä köpöttelyponina kai. Itse kisasin 80cm luokkiin asti, ja lopetin kisaamisen vain koska kasvoin ponille liian isoksi:( Maastossa oli aika... reipas, ja pari kertaa meidän pikkuReetta sieltä alas lähtikin... :D

Record "Reiska"
Noin 150cm korkea mustaponi, joka oli meillä vain pikkuhetken. Itse en ratsastanut kuin kahdesti, mutta laiska oli mutta muuten ihan mukava. Asuinpaikasta ei harmainta aavistustakaan. Reiskan kuvat on hukkunut jonnekkin, ja sukupostiakaan en löydä joten sori kuvattomuudesta.

Smiling Paso Doble "Tupla,Tuplis"
Meidän pikku Tupla :)<3 Blogia hieman pidemmän aikaa seurailleet Tuplan nyt tietysti muistavatkin ! Tuplis lähti Oulun lähettyville tuntikäyttöön, mutta tällä hetkellä on ylläpidossa Oulussa ! Näin viimeksi tammikuussa ja ihan superkunnossa ! Kisasin Tupliksella 90cm asti, ja varmasti olisin korkeampaakin voinut mennä, jos olisi ollut aikaa. Saara meni 110cm, ja samoin uusi ylläpitäjä mennyt 110cm luokkia !:-)
Kuva ekalta hyppykerralta Tuplalla ikinä !:)
Davina Stone " Viina"
Viinankin varmaan useimmat muistavat. Emilian suosikkipolle, jonka koulutuksessa Emilia auttoi. Minä en ratsastanut itse kuin kahdesti, mutta Emilia ainakin tykkäsi tosi paljon. Viina oli kyllä kiltti heppa, ja asuu nykyisin jossain Lahden lähettyvillä uskoakseni.
Hei jos teillä sattuu olemaan yhtään mitään tietoa joistakin hevosista, niin kommentoikaahan ja kertokaa kuulumisia !:)  Mitä mieltä muuten olette tälläisestä postauksesta ?:)

//Smallukka

4 kommenttia:

 1. Musta Record - poni taitanee asustella täälläpäin, nykyään kutsutaan Ressuksi :) ponitiimintouhuja.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Davina Stone on nykyään Diva ja se seikkailee blogissani:
  http://hennajaolli.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Nysä on vimpelissä kenttäponina kouluratsastajalla :)

  VastaaPoista
 4. Herra Hidalgo aka Herkko asuu nykyään Nurminiemen ratsutilalla Kuusamossa (;

  VastaaPoista